De ALS-Zorgregisseur

Hij of zij is goed in organiseren, een doorpakker en kijkt verder dan alleen de patient. Is in het bezit van beademingspapieren en heeft zeker geen 9 tot 5 mentaliteit.

ik meld mij aan

De ALS zorgregisseur voldoet aan:

Herkent u zich hierin? Dan zou het zomaar kunnen dat wij u zoeken! Kijk bij de beschikbare provincies.

Ervaring met ALS is een must

Van een zorgregisseur worden er een aantal extra (ontwikkelde) kwaliteiten verwacht. Om als zorgregisseur te kunnen functioneren is het van belang dat je ervaring hebt met ALS. Dit is nodig zodat je kan inspelen op het ziektebeeld. Bij dit ziektebeeld is het namelijk erg van belang om de problemen, daar waar mogelijk, voor te zijn. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het tijdig inzetten/aanvragen van hulpmiddelen. Achteruitgang kan snel gaan, winst is boeken door ALS steeds voor te blijven.

Verder kijken dan alleen het ziektebeeld

Het is van belang dat je als zorgregisseur verder kan kijken dan alleen het ziektebeeld van de patiënt. De patiënt is niet zijn ziekte, hij of zij heeft een ziekte. Daarbij is het dus van belang dat je ook oog houdt voor onder andere de gezinssituatie en dat wat de patiënt in het leven belangrijk vindt. Hierbij is het ook belangrijk dat je juist kijkt naar de kleine dingen, in eerste instantie vallen die vaak minder op, maar die kunnen juist het verschil maken.

Helaas bepaald het ziektebeeld voor deel het leven vanwege aanpassingen die gedaan moeten worden. Echter is het wel weer een keuze hoe deze aanpassingen worden gedaan. Wordt er gekeken naar hoe de aanpassingen in het leven passen, of wordt er gekeken naar hoe het leven in de aanpassingen passen?

In de basis ben je er voor diegene met de ziekte. Maar waar is iemand zonder zijn naasten? Daarom is het ook van belang dat je rekening houdt met zijn of haar naasten. Hoe kan je ervoor zorgen dat zij bijvoorbeeld niet overbelast raken, hoe zorg je ervoor dat de partnerrelatie terugkomt of blijft in plaats van de zorgrelatie, hoe zorg je ervoor dat het gezinsleven zoveel mogelijk door kan gaan.

Het is belangrijk dat je goed kan luisteren, vooral naar de dingen die niet gezegd worden en durft door te vragen. Gesprekken over bijvoorbeeld complexe en emotionele onderwerpen ga je niet uit de weg.

Geen 9 tot 5 mentaliteit

Je moet als zorgregisseur prioriteiten kunnen stellen, wat kan er wachten tot de volgende dag of week en waar moet direct actie op ondernomen worden. Hierbij helpt het als je geen 9 tot 5 mentaliteit hebt.

Als zorgregisseur weet je van doorpakken. Je ziet de zorgvraag als een uitdagen en maakt er je missie van om de zorg bij iedereen zo optimaal mogelijk te organiseren. Hierbij is het ook van belang dat je kan snel kan schakelen en doelen kan bijstellen. Dit ziektebeeld kan zo snel veranderen, dat je je constant moet afvragen of de zorgbehoefte nog wordt gedekt door de geleverde zorg.

ik meld mij aan

 

 

Ik meld mij aan voor het ALS-zorgteam

Vink dit aan

Onze landelijke partners

Onze landelijke partners