Zorg die u nodig heeft

Gedurende de gehele dag kan er zorg nodig zijn. Gezien het invaliderende beeld van ALS, kan er bij alles hulp nodig zijn. Deze zorg kan zowel ’s nachts als overdag geleverd worden. Daarbij kan er ook nog onderscheid gemaakt worden in de soorten nachtzorg. Dit kan een zogenaamde waaknacht zijn of een slaapnacht. Bij de waaknacht, is de verpleegkundige de gehele nacht wakker. Gedurende een slaapnacht, mag de verpleegkundige slapen en zal zij wakker worden op het moment dat er wordt gealarmeerd of op afgesproken tijden om handelingen te verrichten.

De zorg die geleverd wordt, kan zo persoonlijk mogelijk worden gemaakt. Als iemand altijd bijvoorbeeld altijd make-up draagt of gelakte nagels heeft, kan dit ook worden gedaan. Daarnaast kunnen de zorgtijden aangepast worden aan de zorgvraag van de patiënt. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld vroeg op staan of juist pas later in de ochtend.

Passend bij het ziektebeeld, kan het zijn dat de patiënt niet meer of nauwelijks verstaanbaar kan praten. Het is dan noodzaak dat je op andere manieren met de patiënt communiceert, al naar gelang wat de patiënt gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door gebruik te maken van een letterkaart.

De zorg bestaat in feite uit 2 delen: Sociaal hygienische zorg & Medische zorg.

Aan beide zorgvragen wordt invulling gegeven.

Onze landelijke partners